FILTEREN DOOR

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur zwart

Zwart geldt als de kleur van het donker en verdriet. Ook geldt zwart als uitdrukking van plechtigheid en waardigheid. De kleur zwart moet daarom altijd als enigszins tegenstrijdig worden beschouwd. Vaak worden ook de kleuren nachtblauw, donkerbruin en donker koolgrijs als zwart waargenomen. In het bedrijfsleven wordt minder vaak een zwart pak gedragen dan bij formele gelegenheden. Een smoking is bijvoorbeeld vrijwel altijd verkrijgbaar in zwart.

Zwarte stropdassen

Zwarte stropdassen - stropdas antraciet - stropdas zwart

Hieronder ziet u onze collectie elegante, zwarte designstropdassen. Hier vindt u een scala aan patronen en designs waaruit u uw stropdas kunt kiezen.

Er zijn 324 producten.

Item 1-48 van 324 in totaal item(s)

Waarvoor wordt een zwarte stropdas gedragen?

Zwarte stropdas is overtuigend voor formele gelegenheden, maar het is ook de ideale stropdas voor begrafenissen en herdenkingsdiensten. Een tegenstrijdigheid? Misschien, maar door zijn eenvoudige elegantie is het de ideale stropdas voor vele gelegenheden. Maar op kantoor zal de zwarte stropdas eerder tot fronsende blikken leiden. Als u toch absoluut een bijzonder donkere stropdas zakelijk wilt dragen, kunt u het beste gaan voor een donkergrijze of antraciete kleur. Een zwarte stropdas met gekleurde strepen, versieringen of een gestructureerd oppervlak, daarentegen, kan voor vele gelegenheden worden gedragen. In sommige bedrijfstakken is dit ook een goede aanpak bij het kiezen van een bedrijfsdas als zwart of donkergrijs deel uitmaakt van het bedrijfsdesign. Middernachtblauw wordt ook snel als zwart ervaren als het niet wordt gecombineerd met lichtere tinten blauw. In ieder geval moet je voorzichtig zijn met zwart om niet bij de verkeerde gelegenheid met een rouwstropdas te verschijnen.