FILTEREN DOOR

Prijs
Prijs
  • -

Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

EKOMI RATINGS

Stropdas.org heeft een beoordeling van 4.7 uit 5 op eKomi gebaseerd op 3 beoordelingen.

INFO

Verschillende kleurenleergangen en studies over dit onderwerp laten ons zien dat elke kleur bepaalde gevoelens oproept of associaties oproept. Persoonlijke ervaringen, de maatschappij en onze eigen smaak spelen ook een rol. Onze waarneming van kleur valt echter vaak samen met die van andere mensen. Rood, bijvoorbeeld, wordt beschouwd als een warme kleur, blauw als een koude. De meeste mensen hebben een gelijkaardige perceptie. Maatschappelijke ontwikkelingen kunnen deze indruk echter veranderen. Lichtroze, bijvoorbeeld, was niet altijd een meisjeskleur. Integendeel. Vroeger was het de kleur van jongens. Pas in de loop van de tijd is dit veranderd als gevolg van verschillende factoren. Rood wordt beschouwd als de kleur van de liefde, staat voor passie en offensief. De kleur kan ook als dominant en agressief worden ervaren, trekt de aandacht en wordt daarom vaak gebruikt voor waarschuwingssymbolen of vlaggen. Felrode stropdassen zijn voor hun effect dus des te meer afhankelijk van de omringende kleuren. Wordt de stropdas gecombineerd met voorzichtigheid, dan straalt de kleur joie de vivre en energie uit - geen spoor van agressiviteit.

Stropdassen in lichtrood

De modieuze

Helderrode stropdassen zien er dynamisch, krachtig en modern uit. Het is niet voor niets dat rode stropdassen nog steeds tot de meest populaire behoren.

Er zijn 26 producten.

Item 1-26 van 26 in totaal item(s)

Koraal is de laatste jaren allang een trendkleur geworden. Niet alleen op bruiloften, maar ook in het dagelijks leven kan de kleur overtuigen met zijn effect. Rood straalt ook assertiviteit en een vleugje autoriteit uit. 

De combinatie van helder rood

Hoewel er geen dresscode is voor de felrode stropdas, kunnen we wel een aantal aanbevelingen doen. De kleur is geschikt voor openbare gelegenheden waar u in het middelpunt van de belangstelling wilt staan. Ook zakelijk kun je felrood dragen, als je het maar voorzichtig combineert. Vermijd het combineren met schreeuwerige kleuren of complementaire kleuren. In de kleurentheorie zijn dit kleuren die elkaar versterken of opheffen. In het geval van felrood zou dit groen of zelfs cyaan (turkoois) zijn. Als u geen goed inzicht hebt in kleur, kunt u zich hier beter niet wagen aan experimenten buiten uw vrije tijd.

De subtiele nuances van rood

Terwijl aquamarijn en mauve vaak exotische kleuren zijn die niet iedereen kent, kunnen de meeste mensen verschillende tinten rood noemen. Voor een beter overzicht hebben wij in onze winkel drie categorieën voor de kleur rood gecreëerd. Licht rood, rood en bordeaux. Natuurlijk geeft deze onderverdeling lang niet alle subtiliteiten weer. In principe kunt u echter al onderscheid maken tussen stropdassen in lichte roodtinten, stropdassen in klassiek signaalrood en donkerrode stropdassen. Maar kijk gerust ook rond in verwante categorieën, bijvoorbeeld oranje stropdassen, voor de bijpassende das.</>

Trendkleur: koraal

Koraal is nu een populaire trouwkleur en wordt beschouwd als de trendkleur van 2019 volgens het Pantone Color Institute. Met een hoger roodgehalte dan zalm, spreekt het ook jonge mensen aan. In combinatie met een gedempt blauw, zien stropdassen in koraal er interessant en energiek uit. Als je een expressieve outfit wilt, kan je niet fout gaan met deze combo. In combinatie met grijzen en zandkleuren daarentegen komt de opvallende tint geaard over - ideaal voor een eerder elegante uitstraling. Als kleur is koraal gebaat bij een terughoudend gebruik; niet alle accessoires hoeven de aandacht te trekken. De combinatie met natuurlijke materialen, zoals linnen, maakt de kleur nog interessanter.

De rode stropdas in de mode

De rode stropdas of rood achtige kleuren van de stropdas zijn weer gevraagd. De rode kleur is bijzonder geschikt om het donkere pak wat op te vrolijken.