FILTEREN DOOR

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur roze

Roze ontstaat uit een combinatie van rood en wit. Rood is een intensieve, krachtige kleur en trekt de aandacht. Roze is zachter en ingetogener, maar toch maakt ook roze gevoelens bij mensen los. Niet voor niets wordt roze ook vaak in verband gebracht met romantiek.

Stropdassen in roze

De Modieuze

Hieronder vindt u ons grote assortiment roze stropdassen. Alle onderstaande stropdassen zijn op voorraad en kunnen direct worden verzonden. In onze collectie roze stropdassen vindt u zowel effen stropdassen als dassen met luxueuze dessins en strepen - in verschillende tinten roze.

Er zijn 1353 producten.

Item 1-48 van 1353 in totaal item(s)

Als bruidsdas is de roze stropdas al lang ingeburgerd, maar in het dagelijks leven aarzelen veel heren nog. Met een roze stropdas leg je zeker accenten en dat vindt begrijpelijkerwijs niet iedereen leuk. Misschien ook omdat roze tegenwoordig als een vrouwelijke kleur wordt beschouwd. Toch was het tot het eind van de jaren twintig een kleur voor jongens en heren, niet voor meisjes.

Vandaag de dag worden roze stropdassen gedragen bij officiële gelegenheden. Niet alleen voor bruiloften, maar ook voor vormsels, doopsels en verjaardagen. Bij feestelijkheden geeft u beslist blijk van trendbewustzijn en goede smaak.

Voor een speciale gelegenheid kan een zijden stropdas van hoge kwaliteit in pastelroze geen kwaad. Voor alledaagse zaken is ook een robuuste microvezelvariant geschikt, die goed bestand is tegen veelvuldig dragen en er toch stijlvol uitziet.

Tinten roze

De basis van roze is rood en wit - afhankelijk van de verhouding krijg je een donkerder of een lichter roze. Als andere kleuren worden toegevoegd, zoals geel, wordt roze snel zalm. Een kleur die ook polariseert, maar zich allang heeft gevestigd als feestelijke daskleur. Roze wordt vaak gebruikt als synoniem met roze, dat in feite veel opzichtiger is en dichter bij magenta ligt. Een roze stropdas is beslist een statement en springt meer in het oog dan een roze variant, die zacht en terughoudend is in zijn effect. Zachtroze staat echter helemaal niet vrouwelijk bij een man, maar getuigt van toegankelijkheid en de wil om zich niet te laten beperken door genderstereotypen.

De stropdas in roze, paars en oranje

De kleuren oranje, paars en roze hebben zich bewezen als echte voorjaar en zomer kleuren voor de stropdas. De kleuren zijn ideaal om te dragen bij een licht blauw overhemd en een donker pak. Deze kleuren geven een frisse indruk op je look. Maar niet iedereen kan deze kleuren dragen. Dit zijn bijvoorbeeld niet de kleuren van het wintertype. Bijzonder geschikt zijn de kleuren roze, paars en oranje voor het voorjaarstype.