FILTEREN DOOR

INFO

Extra lange stropdassen

Een stropdas is vrijwel altijd tussen de 142 en 148 cm lang en daarmee simpelweg te kort voor lange mannen. Het staat niet mooi als de stropdas duidelijk boven de riem eindigt. Daarom bieden wij een ruime keuze aan extra lange stropdassen. Onze lange stropdassen zijn 156 cm lang.

Wat te doen als de stropdas te kort is en u hem toch graag wilt dragen? Maak een enkelvoudige knoop, bijv. de enkelvoudige windsor in plaats van de dubbele windsor of de kentknoop. U wint daar ca. 5 cm mee.

Extra lange stropdassen - stropdas in XXL

De XXL-Versie

Een extra lange stropdas is ongeveer 165 cm lang, in tegenstelling tot normale stropdassen, die 142 tot 148 cm lang zijn. Vanaf een hoogte van 1,85 m zijn banden met extra lengte geschikter. Als uw normale das tot ver boven uw riem reikt, dan kunt u beter voor een extra lange das kiezen.

Er zijn 1121 producten.

Item 1-48 van 1121 in totaal item(s)

De volgende factoren zijn bepalend voor de lengte van de stropdas:

  1. De lichaamsgrootte
  2. De gestalte
  3. De stropdasknoop
  4. De kraagmaat

Als u een gemiddeld figuur en een gemiddelde kraagomvang hebt, hebt u alleen een extra lange stropdas nodig als u tussen 1,85 en 1,90 m lang bent. De omtrek van de buik of taille speelt ook een rol. Bijzonder sterke heren kunnen ook opteren voor een XXL-stropdas. Als u een nekomtrek van ongeveer 45 cm of meer hebt, kan de standaardlengte van 148 tot 150 cm te kort zijn. Als u de voorkeur geeft aan uitgebreide stropdasknopen die een groot deel van de lengte in beslag nemen, moet u hier ook rekening mee houden bij het kiezen van een das. Dubbele knopen vereisen meer lengte dan enkele knopen. In directe vergelijking: de dubbele Windsor-knoop heeft 6 cm meer nodig dan de enkele.