FILTEREN DOOR

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur donkerrood

Hoe bruiner het rood overkomt, des te meer vertrouwen het wekt. Daarom komen we bordeauxrode stropdassen vaak tegen in een traditionele zakelijke omgeving. De bordeauxrode stropdas is eveneens een goede keuze voor sollicitatiegesprekken, formele diners en andere conventionele gelegenheden. Daarom doet iedere man er goed aan minstens één bordeauxrode stropdas in zijn kledingkast te hebben.

Stropdassen in donkerrood en bordeaux

De serieuze

Hieronder ziet u onze collectie bordeauxrode stropdassen. Wij voeren stropdassen in traditioneel bordeauxrood tot bruintinten zoals kastanjerood. Alle stropdassen uit deze collectie zijn op voorraad en kunnen direct worden verzonden.

Er zijn 188 producten.

Item 1-48 van 188 in totaal item(s)

Naast een helder signaalrood, lijkt een donkerrood minder dominant. Een donkerrode stropdas duidt op assertiviteit, maar ook op respect. Met conservatieve strepen maakt de stropdas in Bordeaux een gezette maar elegante indruk zonder feestelijk over te komen.

Er wordt verondersteld dat een donkerrode stropdas met een hoog bruingehalte vertrouwen wekt. Misschien komt het daarom vaak voor in het beroepsleven. In ieder geval is de wijnrode stropdas een ideaal middelpunt in de garderobe van een man. Het kan gedragen worden naar een formeel diner, maar ook naar een sollicitatiegesprek. In feite is er nauwelijks een gelegenheid waar de dress code het uitsluit.

Het combineren van donkerrode stropdassen

Donkerrood is onproblematisch in combinatie met andere kleuren. Alleen met groene en gele tinten moet je je inhouden. Blauw, grijs en zwart zijn daarentegen ideale partners voor de donkerrode stropdas en brengen de rijke kleur bijzonder goed tot zijn recht. Het is dus ook geschikt voor mensen met weinig gevoel voor mode. Bloemmotieven, stippen en paisleys zien er minder conservatief uit en maken de outfit losser wanneer een bezoek aan een restaurant of theater in het verschiet ligt, zonder onserieus over te komen. In ons assortiment vindt u veel verschillende tinten rood. Donker karmozijnrood, bordeauxrood en frambozenrood zijn bijvoorbeeld populaire roodtinten die er bijzonder goed uitzien in combinatie met blauwtinten.

Bordeaux en donkerrood zijn kleuren die vooral in de koele jaargetijden in het hoogseizoen voorkomen. De herfst is precies de juiste tijd voor aardse kleuren en krachtige roodtinten. In de lente kun je voor de verandering voor frisse kleuren gaan, zoals koraal.

De rode stropdas in de mode

De rode stropdas of rood achtige kleuren van de stropdas zijn weer gevraagd. De rode kleur is bijzonder geschikt om het donkere pak wat op te vrolijken.