FILTEREN DOOR

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur donkerblauw

De rustgevende werking van blauw geldt ook voor donkerblauw. Hoe lichter de blauwtint, des te frisser en jonger deze overkomt. Donkerdere tinten ogen rijper en traditioneler. Omdat blauw ook voor loyaliteit staat, is een nachtblauw pak een uitstekende keuze voor een sollicitatiegesprek.

Donkerblauwe en blauwe stropdassen

Een groot assortiment van blauwe en donkerblauwe stropdassen in onze webshot. Enkel kleurige stropdassen in donkerblauw, gestreepte stropdassen op een blauwe ondergrond met donkerblauwe patronen. Ook een opvallend patroon met bloemen op een blauwe stropdas kan serieus over komen. Blauw en donkerblauw is een stropdas kleur die vrijwel iedere man kan hebben.

Stropdassen in donkerblauw

De Klassieke

De donkerblauwe stropdas is een allrounder en mag in geen enkele garderobe ontbreken. Hij is geschikt voor formele gelegenheden, festiviteiten en zaken; een echte allrounder.

Er zijn 420 producten.

Item 1-48 van 420 in totaal item(s)

Donkerblauw getuigt van stilistisch vertrouwen en komt competent, ernstig en gedistingeerd over. Marineblauw is ook de kleur van betrouwbaarheid, betrouwbaarheid en autoriteit. Het is daarom perfect om aan collega's duidelijk te maken dat u de situatie onder controle hebt zonder dominant of aanmatigend over te komen. Vanwege de betekenis en het effect die eraan worden toegekend, is blauw een uiterst populaire kleur bij bedrijven; met name verzekeringsmaatschappijen en banken gebruiken middelblauwe en donkerblauwe logo's en profiteren van de positieve kwaliteiten van de kleur. In het zakenleven doet u er dus goed aan deze klassieker te dragen.

Donkerblauwe stropdassen zijn zonder twijfel conventioneel. Als u wilt opvallen, moet u een andere kleur stropdas kiezen. Vrijetijdskleding is ook gebaat bij kleine kleuraccenten. De marineblauwe stropdas is meer geschikt voor zakelijke of feestelijke gelegenheden, minder voor de sprookjesachtige lentebruiloft. Dit geldt natuurlijk niet voor donkerblauwe stropdassen met een opvallende bloemenprint, witte stippen of moderne motieven. Dergelijke elementen maken de hele outfit losser en wekken een niet-zo-conservatieve indruk.

Het combineren van donkerblauwe stropdassen

Donkerblauwe tinten zijn bijzonder gemakkelijk te combineren. Bijna elk pak en overhemd harmonieert met een donkerblauwe stropdas. Slechts met een paar tinten ben je zo flexibel als met donkerblauw. Met een lichtblauw of wit overhemd zit u altijd aan de veilige kant, maar met een marineblauwe stropdas werkt bijna elke andere kleur. Voor veel mensen lijkt de combinatie nog steeds gewaagd, maar in feite brengen roze en magenta een donkerblauw bijzonder goed tot zijn recht. Pastelroze en donkerblauw zijn populaire combinaties, vooral voor bruiloften, en zien er elegant maar niet stijf uit.

Ook wat de kleur van uw pak betreft blijft u met een middernachtblauwe stropdas flexibel: zwart, antraciet, grijs en zilver zijn net zo geschikt om te combineren als bruin en donkergroen.

Wees voorzichtig bij het combineren van donkerblauw met andere tinten donkerblauw: kleine kleurverschillen in afzonderlijke kledingstukken lijken bijna altijd op een vergissing en moeten worden vermeden. Zorg voor een contrast, bijvoorbeeld met de combinatie van lichtblauw en donkerblauw, of laat ons team u adviseren bij uw kleurkeuze.

Donkerblauwe stropdassen met motieven en accenten

Donkerblauw wordt vaak gebruikt als synoniem voor marine- of marineblauw. Marineblauw is, zoals de naam al zegt, de uniforme kleur van de marine. De kleur wordt dan ook vaak gecombineerd met nautische en maritieme motieven zoals ankers, zeilschepen of zeevogels. In ons assortiment vindt u bijpassende stropdassen met donkerblauw motief die perfect zijn voor de jaarlijkse zeiltocht of vakantie aan de kust. Als de trendy varianten u niet aanspreken, kunt u ook terugvallen op stropdassen met strepen, ruitmotieven of paisleypatronen. Met klassiekers als een regimentsdas met donkerblauwe strepen zit je zeker goed.

De donkerblauwe stropdas

De Donkerblauwe stropdas is het domein van het formele rokkostuum. Donkerblauw past goed op een grijs pak, wit of lichtblauw hemd. De kleur donkerblauw komt serieus over. Het donkerblauwe laat zich mooi sieren door descente strepen of patronen.

De blauwe donkerblauwe stropdas in harmonie met alle andere kleuren in de mannen garderobe. Deze pas bij veel gelegenheden. Een donkerblauwe stropdas hoort bij de basis van de garderobe.