FILTEREN DOOR

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

INFO

De psychologie en betekenis van de kleur oranje

De kleur oranje combineert de energie van rood met de vrolijkheid van geel. Dat maakt oranje tot een energieke, vrolijke en positieve kleur. Hij wordt ook vaak geassocieerd met een zonsopkomst of de kleur van herfstbladeren. Oranje is synoniem voor gezondheid, succes en een nieuw begin - is er een betere kleur voor een herenstropdas?

Plezier en een goed humeur worden ook vaak in verband gebracht met de kleur oranje. Juist als u kampt met stress in uw leven, heeft een oranje accent een positief effect. De oranje stropdas zal u weliswaar niet van uw stress kunnen afhelpen, maar zal zeker een positieve invloed op uw omgeving hebben. En uiteraard is oranje de Nederlandse kleur bij uitstek en perfect om te dragen ter gelegenheid van Koninginnedag, WK en EK voetbal, schaatswedstrijden, enzovoort.

Stropdassen in oranje

Positieve energie

Meer lef bij de kleur van de strodpas, een fris gekleurde stropdas, ideaal voor het voorjaar en de zomer en past goed op een overhemd.

Er zijn 161 producten.

Item 1-48 van 161 in totaal item(s)

Afhankelijk van de tint is het effect van oranje totaal verschillend. Er zijn duidelijke verschillen tussen een donker oranjerood, een licht perzikoranje of abrikoos.

Mensen nemen kleuren verschillend waar en vaak zijn de overgangen vloeiend. De verschillen tussen stropdassen in de tinten rood, geel en oranje zijn soms uitgesproken subtiel. Bij het kiezen van een kleur, kunt u beslissen volgens uw persoonlijke smaak. Bij officiële gelegenheden moet men voorzichtig zijn met oranje, want deze kleur trekt de aandacht. Als u zich op uw gemak voelt om in het middelpunt van de belangstelling te staan, is er natuurlijk niets op tegen om voor fel oranjerood te gaan. Als u liever op de achtergrond blijft, bewaar deze kleur dan voor uw volgende herfstoutfit en kies in plaats daarvan voor een rijke koperkleur. Als u meer oranje-roze wilt, adviseren wij zalm of koraal. Deze kleuren zijn vooral trendy in de lente. Een fel oranje is ook populair voor zomerbruiloften.

Oranje combineren

Oranje stropdassen zijn in principe gemakkelijk te combineren met de rest van uw garderobe. De kleur past perfect bij witte overhemden, en komt ook tot zijn recht met grijs en blauw. Een blauw overhemd met een oranje stropdas ziet er bijna altijd oogverblindend uit. Een delicate toets is nodig bij groene en bruine tinten. Samen met oranje zien aardekleuren er fantastisch uit, maar ze kunnen ook snel jaren 70 flair uitstralen. Vooral als je kiest voor een stropdas met een paisley motief. Door hoogwaardige accessoires toe te voegen en verschillende stoffen te gebruiken, kunt u een moderne herfstoutfit creëren voor de koelere dagen. Breigoed, tweed of een stoere leren riem kunnen de zaak nog meer verlevendigen.

De stropdas in roze, paars en oranje

De kleuren oranje, paars en roze hebben zich bewezen als echte voorjaar en zomer kleuren voor de stropdas. De kleuren zijn ideaal om te dragen bij een licht blauw overhemd en een donker pak. Deze kleuren geven een frisse indruk op je look. Maar niet iedereen kan deze kleuren dragen. Dit zijn bijvoorbeeld niet de kleuren van het wintertype. Bijzonder geschikt zijn de kleuren roze, paars en oranje voor het voorjaarstype.