FILTEREN DOOR

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur

INFO

Cummerbund set

Onze manchet set bestaat uit een manchet en een vlinderdas in dezelfde kleur. Wij bieden de set aan in de kleuren zwart, grijs, rood en blauw. Natuurlijk bieden wij ook bijpassende pochetten aan. Onder de rubriek "Bijpassend artikel" vindt u de bijpassende pochet, bijpassende manchetknopen en ook stropdassen.

Cummerbunds

Kleur gecoördineerd met de vlinderdas

De cummerbund is de perfecte aanvulling op een outfit in de black-tie dress code, maar hij is ook geschikt voor feestelijke kledij. Wij bieden subtiel glinsterende cummerbunds met bijpassende vlinderdasjes van slijtvaste microvezel. De set wordt geleverd in een doos met een kijkvenster. We hebben ook bijpassende bretels, vesten en manchetknopen.

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Cummerbund: oorsprong van de naam en hoe het te dragen

Overigens heeft de cummerbund niets te maken met het Duitse woord "Kummer". De sjerpmode kwam naar Europa met Britse soldaten uit India. Daar werd de zogenaamde kamarband gedragen. Dit is Perzisch en betekent gordel. In Engeland werd het cummerbund, dat dan Kummerbund werd in het Duits. De speciale sjerp werd een alternatief voor het (smoking) gilet. Bij het klassieke smokingjasje zijn de cummerbund en het gilet ook nu nog zwart; dit komt overeen met de zogenaamde black tie dresscode. Het wordt rond de taille gedragen en aan de achterkant vastgemaakt. Intussen zijn ook andere gedempte kleuren verkrijgbaar. Je moet een cummerbund alleen dragen bij speciale en formele gelegenheden - in het dagelijks leven kun je beter voor een gilet gaan.