FILTEREN DOOR

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur dieprood

Het lijdt geen twijfel dat rood de opvallendste kleur is. Rood wordt gezien als een warme, emotionele kleur die daarnaast ook als signaalkleur fungeert. Als algemene richtlijn geldt: hoe feller en intenser het rood, des te emotioneler anderen hierop reageren. Mannen die liever iets subtieler voor de dag willen komen, adviseren wij een kijkje te nemen bij de hier gepresenteerde tinten middenrood.

Stropdassen in rood

De Dynamische

Een rode stropdas straalt autoriteit en zelfvertrouwen uit. Optimale kleuren voor die heren die kleur aan hun kleding willen toevoegen zonder opzichtig te zijn.

Er zijn 405 producten.

Item 1-48 van 405 in totaal item(s)

Rode stropdassen behoren nog steeds tot de meest populaire stropdassen. Helder signaalrood en rijk robijnrood helpen u om de aandacht te trekken, maar in de juiste combinatie zijn ze niet overdreven dominant of opdringerig. Je hebt de keuze tussen veel verschillende tinten. Naast stropdassen in klassiek brandweerrood hebben wij ook stropdassen in schoorsteenrood, baksteenrood en kersenrood in ons assortiment. Verschillende patronen en dessins kunnen de kleur extra benadrukken of verzachten. Voor alledaagse zaken is een stropdas met rode strepen of geometrische motieven (afhankelijk van de bedrijfstak) een goede keuze; voor een deftig diner met vrienden kan het ook een paisleymotief zijn. Gestippelde en geruite stropdassen zijn bijzonder geschikt voor vrijetijdskleding. Voor het kerstfeest kunt u ook gaan voor een rode stropdas met kerstmotief, mits uw meerderen en collega's het nodige gevoel voor humor hebben en een all-over kerstmannenprint op prijs stellen.

Rode stropdassen combineren

Het effect van een rode stropdas wordt vooral benadrukt door hem te combineren met de kleur blauw. Vooral donker- en marineblauw zijn goede partners voor stropdassen in een rijke schakering van rood. De combinatie met een beige of grijs pak is ook mogelijk. Bruin is niet aan te bevelen, omdat de kleuren bijzonder goed op elkaar moeten worden afgestemd. Als u een rode stropdas met een bruin jasje wilt combineren, geven wij u graag persoonlijk advies en helpen wij u de juiste keuze te maken.

De rode stropdas in de mode

De rode stropdas of rood achtige kleuren van de stropdas zijn weer gevraagd. De rode kleur is bijzonder geschikt om het donkere pak wat op te vrolijken.