FILTEREN DOOR

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur blauw

Blauw geldt als de meest rustgevende kleur. Dat geldt met name voor de natuurlijke blauwtinten zoals hemelsblauw en oceaanblauw. Blauw staat ook voor loyaliteit en trouw. Daarom raden deskundigen voor sollicitatiegesprekken een blauwe garderobe aan, bijvoorbeeld een marineblauw overhemd of een chique blauwe stropdas.

Donkerblauwe en blauwe stropdassen

Een groot assortiment van blauwe en donkerblauwe stropdassen in onze webshot. Enkel kleurige stropdassen in donkerblauw, gestreepte stropdassen op een blauwe ondergrond met donkerblauwe patronen. Ook een opvallend patroon met bloemen op een blauwe stropdas kan serieus over komen. Blauw en donkerblauw is een stropdas kleur die vrijwel iedere man kan hebben.

Stropdassen in blauw

De Professionele

Blauwe stropdassen zijn bijzonder geschikt in het zakenleven. Blauw staat voor betrouwbaarheid en professionalisme. Er moet echter wel voor worden gezorgd dat er een contrast ontstaat met het hemd.

Er zijn 349 producten.

Item 1-48 van 349 in totaal item(s)

Statistisch gezien is blauw de favoriete kleur van de meeste mannen, vandaar dat de keuze aan stropdassen hier ook bijzonder groot is. De klassiekers zijn koningsblauwe en saffierblauwe stropdassen. Ze stralen professionaliteit en een zekere kalmte uit, en raken het hele jaar door niet uit de mode - dus als je niet voortdurend je garderobe wilt veranderen en niet elke trend wilt volgen, zijn blauwe stropdassen geen slechte keuze voor je garderobe. Alle tinten blauw zijn geschikt voor zowel zakelijke als privé-aangelegenheden.

Het juiste overhemd bij je blauwe stropdas

Zorg er bij de keuze van het hemd in het beste geval voor dat de stropdas niet lichter is dan het hemd. Dit is een basisregel die u met elke kleur kunt volgen. Donkerblauw staat bijzonder goed in combinatie met wijnrood, maar een rijk middelblauw kan ook nog worden versterkt door roodtinten. Combinaties met grijs, crème en zilver zijn bijzonder onproblematisch, hier kan het bijna niet fout gaan. Combinaties met bruintinten zijn ook mogelijk, maar kunnen er "ouderwets" uitzien als de combinatie te behoudend is. Wees daarentegen voorzichtig met violet, groen en geel. Als u hier experimenteert, is de kans groot dat u een extravagante outfit creëert die de aandacht trekt.

De donkerblauwe stropdas

De Donkerblauwe stropdas is het domein van het formele rokkostuum. Donkerblauw past goed op een grijs pak, wit of lichtblauw hemd. De kleur donkerblauw komt serieus over. Het donkerblauwe laat zich mooi sieren door descente strepen of patronen.

De blauwe donkerblauwe stropdas in harmonie met alle andere kleuren in de mannen garderobe. Deze pas bij veel gelegenheden. Een donkerblauwe stropdas hoort bij de basis van de garderobe.