Stropdas naar kleur

De kleur van een stropdas speelt een belangrijkere rol dan het patroon wanneer je op zoek bent naar de juiste stropdas bij je hemd en pak. Welke kleur das past bij een donkergrijs kostuum met een wit hemd, welke bij een bruin pak met een creme-kleurig overhemd en welke stropdas kleur kies je bij een donkerblauw pak met een lichtblauw overhemd?

Er zijn 3333 producten.

Item 1-48 van 3333 in totaal item(s)

Welk kleurtype ben je: Welke kleuren staan je goed en welke kleuren moet je meiden? Belangrijk is ook het jaargetijde. In de zomer zien we veel lichte kleuren als geel, rood en groen. In de winter daarentegen de donkere kleuren blauw en wijnrood. Ook komt het er op aan bij welke gelegenheid je de strodpas draagt. Is het voor een feestelijke gebeurtenis? Hangt er een formele sfeer op je werkplek? Eenvoudig is het niet om de juiste kleur van een stropdas te kiezen. We geven je een paar tips.

Een korte les over kleuren van de stropdas

De rode strodpas

Rood heeft als kleur voor de stropdas gewonnen en ziet er bijzonder goed uit op een lichtblauw overhemd en een donker pak. Een rode strodpas is zeer geschikt om een kleuraccent aan te brengen in de kleding.

Roze, oranje en paars

Lef toon je met de stropdas in de kleur roze, oranje of paars. Frisse kleuren voor het voorjaar en zeer goed te combineren met een lichtblauw overhemd.

Bordeaux, wijnrood, bruin

Bordeaux is een serieuze kleur voor een strodpas en kan daarmee gedragen worden bij veel gelegenheden en kan goed samen met andere kleuren. Bruin is eerder de kleur voor een nette weekend look.

Rood met blauw

Vaak zie je de combinatie van bijvoorbeeld een blauw patroon op een rode achtergrond of rode strepen op een blauwe achtergrond.

Lichtblauwe stropdas

De lichtblauwe stropdas wordt vooral in het voorjaar en in de zomer gedragen. Vaak in combinatie met een lichtblauw of wit overhemd.

Donkerblauwe stropdas

Voor de formele kantoordag en ziet er goed uit op een wit of lichtblauw overhemd.

Geel en groene stropdas

Geschikt voor de nette weekend-look of voor de niet zo heel formele werkomgeving.

Zwart, grijs en zilver

Draag je vooral bij feestelijke aangelegenheden met een donker pak en wit overhemd.

Wit

Voor de advocaten en rechters.

Meerkleurige stropdassen

Er zijn leuke varianten mogelijk met meerkleurige stropdassen met bijvoorbeeld groen/geel tinten met oranje voor het voorjaar of blauw/bordeaux met groen voor de herfst/winter.