Zijden dassen

De klassiek elegante

De zijden das is de klassieker onder de dassen en wordt als bijzonder elegant beschouwd, waardoor hij de eerste keuze is voor chique gelegenheden en festiviteiten.

Er zijn 1886 producten.

Item 1-48 van 1886 in totaal item(s)

Voor bruiloften, operabezoeken en andere evenementen vertrouwen modebewuste heren nog steeds op zijde als materiaal. Tot de positieve eigenschappen van zijde behoren de sterkte van de draden en het aangenaam zachte gevoel op de huid. Ook vandaag nog onderstreept de zijden das de exquise smaak, komt hij gecultiveerd over en getuigt hij van modebewustzijn. Door middel van kleur en dessin kan de zijden das de finishing touch aan een outfit geven en de individualiteit van de drager onderstrepen.

Zijden stropdas in verschillende kleuren

U kiest de perfecte kleur das in functie van smaak, gelegenheid en de andere kleuren van uw outfit. Het komt zelden voor dat de das eerst wordt gekocht, meestal is het het pak. Zijde is een stof die gemakkelijk kan worden geverfd, zodat de keuze aan dessins hier bijzonder ruim is. In ons assortiment vindt u echte klassiekers zoals zijden regimentsdassen, rode zijden dassen en natuurlijk dassen in vele verschillende tinten blauw. Met een appelgroene zijden stropdas zet u accenten, met paarse zijde toont u creativiteit en met een gouden zijden stropdas steelt u gegarandeerd de show op de oudejaarsavondparty.

Hoe verzorg je een zijden das?

Zijden dassen vereisen speciale zorg. Als algemene regel geldt dat een das nooit in de wasmachine mag; zelfs de meest robuuste zijden das vergeeft deze fout niet. Als u ze niet goed onderhoudt, zult u niet lang van uw accessoires kunnen genieten.

U moet de volgende tips ter harte nemen:

  • Hang de zijden stropdas ongeknoopt in de kast
  • Laat de das alleen door deskundigen reinigen
  • Niet op de hand wassen, niet in de wasmachine
  • Zijden dassen mogen niet gestreken worden

Zijde is niet hittebestendig en kan snel verbranden, en de stof trekt ook snel krom. De beste manier om hardnekkige kreukels weg te werken is de das een paar dagen in de badkamer te laten hangen. De stoom zal de das gladstrijken, maar hij mag niet nat worden.

Seidenkrawatte