FILTEREN DOOR

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Kleur
Kleur
Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters
Variant
Variant

Bruiloft dassen

Edele stropdassen voor het speciale moment

Bij ons vindt u niet alleen een grote keuze aan edele stropdassen met paisleymotieven, maar ook de perfecte kleurencombinatie van trouwstropdassen voor uw bruiloft. Wij hebben ook bijpassende trouwgilets, pochetten, manchetknopen, bretels, cummerbunds en vlinderdassen. 

Er zijn 364 producten.

Item 1-48 van 364 in totaal item(s)

Bij ons vindt u een grote keuze aan edele dassen voor speciale gelegenheden en natuurlijk ook de perfecte das voor de belangrijkste dag van uw leven: de bruiloft. Bij het kiezen van een trouwstropdas is de juiste kleur het belangrijkst.

De accessoires van de bruidegom moeten qua kleur afgestemd zijn op die van de bruid en bijvoorbeeld tot uiting komen in de haarversiering of het bruidsboeket. Als er in de huwelijksdecoratie, de uitnodigingskaarten en de tafeldecoratie rekening is gehouden met een kleurenconcept, kan dit ook in de huwelijksaccessoires worden doorgevoerd. Voor een bijzonder edele en smaakvolle ambiance moet u niet te veel kleuren gebruiken. Pastelkleuren, goud en zilver zien er bijzonder elegant uit - als huwelijksdas bevelen wij daarom stropdassen aan in lichte kleuren, met een lichte glans en, afhankelijk van de smaak, met een discreet paisley-, bloemen- of rankenpatroon.

Moet de bruidegom een stropdas dragen?

Traditioneel heeft de bruidegom een vlinderdas, een stropdas of een plastron. Natuurlijk is het aan het bruidspaar om te beslissen of zij zich al dan niet aan de modeconventies houden, dus is het raadzaam dat het aanstaande bruidspaar tot een akkoord komt. Een plastron wordt meestal gedragen met een gilet - dus als je alleen een overhemd onder je jasje wilt dragen, raden we je af een plastron te dragen voor je bruiloft. Anderzijds kan het met een bruidsstropdas bijna niet misgaan, zolang u bij de kleurkeuze maar rekening houdt met de accessoires van de bruid en het kleurenschema van uw bruiloft. Als u geen stropdas wilt dragen, hebben wij ook vlinderdassen in klassieke huwelijkskleuren. Bij de accessoires van de bruidegom hoort ook een bijpassende pochette - ideaal als er tranen van vreugde vloeien! - en, indien gewenst, accolades.

De trouwstropdas: welke kleur is de juiste?

Bij de keuze van een huwelijksstropdas spelen verschillende factoren een rol. Ten eerste is de bruid traditioneel het middelpunt van de bruiloft, dus haar accessoires hebben voorrang. Aangezien de bruidegom de jurk van de bruid meestal niet mag zien voor de bruiloft, kunt u deze beslissing het beste samen met uw aanstaande bruid nemen. Ze kan de dassen bij de jurk laten passen. Bij de keuze van de stropdas kan, maar hoeft niet, rekening te worden gehouden met de huwelijksversiering. Dit geldt ook voor de tijd van het jaar waarin de bruiloft plaatsvindt. Voor bruiloften in het voorjaar wordt meestal gekozen voor frisse kleuren; wie in het najaar trouwt, gaat graag voor donkerrode of koperen accenten.

Typische kleuren voor trouwstropdassen zijn:

  • Mintgroen
  • Licht roze
  • Lila
  • Zilver
  • Goud
  • Ivoor
  • Champagne
  • Donkerblauw

Het is jullie bruiloft, dus jullie zijn niet verplicht je aan richtlijnen te houden. Als u een petrolkleurige das met een wingerdmotief of een das met een opvallende bloemenprint wilt dragen, is er in eerste instantie niets dat u tegenhoudt. Bespreek een meer excentrieke keuze echter met de bruid, zodat uiteindelijk iedereen tevreden is.

Rosa Krawatte zur Hochzeit