FILTEREN DOOR

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur donkergroen

Als je blauw met geel mengt, krijg je groen. Hoe meer blauw er wordt gebruikt (deskundigen noemen dit cyaan), des te donkerder wordt het groen. Voor heel donkere groentinten wordt er vaak wat zwart toegevoegd. Olijf, een ietwat bruinige groentint, is hier een goed voorbeeld van.

Bij de lievelingskleuren staat groen, meteen na blauw, op de tweede plaats. Omdat we de kleur groen ook vaak in onze leefomgeving zien, zijn onze ogen ermee vertrouwd. Van groen wordt gezegd dat het een rustgevend effect heeft. Daarnaast wordt de kleur geassocieerd met stimulerend en idyllisch.1

Stropdassen in donkergroen

De Natuurliefhebbende

Donkere tinten groen passen perfect bij een elegante vrijetijdsoutfit. Geen enkele andere kleur wordt zo sterk geassocieerd met de natuur.

Er zijn 155 producten.

Item 1-48 van 155 in totaal item(s)

Bosgroen en mosgroen zijn van oudsher kleuren die jagers graag dragen. Smaragdgroene stropdassen zien er elegant uit en kunnen, als de dresscode het toelaat, ook goed gedragen worden bij feestelijke gelegenheden en familiefeesten. In ons assortiment vindt u veel verschillende tinten groen, die wij voor een beter overzicht in twee categorieën hebben verdeeld; donkergroene stropdassen en lichtgroene stropdassen. Voor bruiloften en festiviteiten in het voorjaar zijn lichte tinten aan te bevelen, in het najaar en voor waardige evenementen kan het ook een edele sparrengroen zijn.

Donkergroene stropdassen met motieven

Naast stropdassen voor jagers in klassiek jagersgroen en met jachtmotieven, hebben wij natuurlijk ook donkergroene stropdassen met strepen en paisleymotieven. Voor elke gelegenheid en elke smaak is hier de juiste stropdas te vinden. Donkergroen wordt gewoonlijk gecombineerd met marineblauw, wit en rood, zelden met goudgeel. Voor zaken moet u een gestreepte stropdas in donkergroen kiezen, voor vrije tijd of in een casual professionele omgeving mogen het ook stippen zijn. In de creatieve industrie is je kledingkeuze meestal aan jou en moet je je zorgen maken over modeconventies, maar in de meeste kantoren ben je beter af met subtiele gestructureerde stropdassen of strepen.

De combinatie van donkergroene stropdassen

Voor effen donkergroene stropdassen, ga je best voor een donker pak. Antraciet, donkergrijs en zwart zijn geschikt, maar een combinatie van donkergroen en donkerblauw is ook mogelijk. Een bruin pak en een groene stropdas gaan uitzonderlijk goed samen, maar ze zullen buiten jachtkringen en natuurliefhebbers snel uit de toon vallen als je ze niet slim combineert.

Stropdas in geel en groen

Dit zijn de stropdas kleuren voor de zomer en voor de nette weekend look.

Gele stropdasen, groene stropdassen, zijden stropdassen in het groen of geel zijn ideaal in het voorjaar of in de zomer, het donker groen is voor de winter.