FILTEREN DOOR

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur lichtgroen

Groen is een combinatie van de kleuren cyaan (blauw) en geel. Hoe meer geel er wordt gebruikt, des te lichter wordt het groen. De beide kleuren geel en blauw staan voor verschillende associaties. De warme kleur geel straalt vrolijkheid uit, blauw werkt ontspannend en rustgevend. Groen verenigt alle positieve eigenschappen van deze beide kleuren. Daarom staat lichtgroen voor warmte en geborgenheid. Als u vertrouwen wilt opbouwen, is lichtgroen een uitstekende kleur. Draagt u een lichtgroene stropdas, dan zal uw omgeving u vermoedelijk als een positief iemand beschouwen. Zorg wel dat u lichtgroen alleen in het juiste seizoen draagt. In de wintermaanden komt een lichtgroene stropdas, net als iedere andere stropdas in een lentekleur, te pompeus en opvallend over.

Stropdassen in lichtgroen

De Zomerse

Groene en gele kleuren zijn bij de stropdassen bijzonder in het voorjaar en in de zomer zeer passend. Voor op kantoor maar ook voor de nette gelegenheden in de vrije tijd.

Er zijn 171 producten.

Item 1-48 van 171 in totaal item(s)

Lichte tinten groen zijn perfect voor de lente. Met uitzondering van het nogal koele mintgroen zien ze er fris en levendig uit, afhankelijk van de intensiteit van de tint. Naast stropdassen in koraal, lichtgeel en perzik behoren lichtgroene stropdassen tot de populairste accessoires voor het voorjaar en komen zij in deze periode bijzonder goed tot hun recht. Dit maakt fris lichtgroen ook tot de perfecte kleur voor bruiloften, verlovingsfeesten en doopfeesten in de warmere seizoenen. Natuurlijk hoef je niet meteen voor een schreeuwerig gifgroen te gaan. Stropdassen in lichte tinten groen kunnen ook subtiel zijn. Limoengroen, saliegroen en lichtgroen zijn meer ingetogen kleuren die niet zo veel aandacht trekken. Met een limoengroene stropdas daarentegen kunt u een energieke, vrolijke persoonlijkheid uitstralen. Je kunt groen ook zakelijk dragen, maar kies dan voor subtiele tinten in een meer conservatieve omgeving.

Bijpassende lichtgroene stropdassen

Als u een lichtgroene stropdas kiest, zijn er veel combinaties mogelijk. Maar let wel op de intensiteit van de tint groen bij het kiezen van je pak! Grasgroene stropdassen zijn gebaat bij een donker pak - bijvoorbeeld in antraciet. Lichtgekleurde stropdassen vereisen ook lichtere kleuren voor pakken. Een mintgroene stropdas kan dus beter worden gedragen bij een champagne- of lichtgrijs pak en een wit overhemd. Op een bruiloft moeten alle accessoires natuurlijk bij elkaar passen; de stropdas bij de pochet, de vlinderdas van de getuige bij de stropdas van de bruidegom, de versieringen bij de rest - om ervoor te zorgen dat alles precies zo is als u het wilt op uw grote dag, adviseren wij u graag bij de keuze van uw stropdas of vlinderdas. Als groentinten niet bij u passen, adviseren wij u graag andere kleuren voor de bruiloft; de meeste bruidsparen gaan voor pastelkleuren zoals lichtblauw, blush of lichtroze.