FILTEREN DOOR

Prijs
Prijs
  • € 0,00 - € 0,00

Materiaal
Materiaal
Monsters
Monsters

INFO

Psychologie en betekenis van de kleur turquoise

Turquoise en aquamarijn behoren tot de lichte, in groenachtig overgaande kleuren. Daardoor is het effect van turquoise vrijwel gelijk aan dat van blauw en groen. Turquoise combineert de rustgevende werking van blauw en de vrolijkheid van groen. Daarom staat turquoise bij creatieve mensen bekend als een uiterst inspirerende kleur. Turquoise wordt in de textielindustrie met name voor vrouwenkleding gebruikt. De kleur wordt vaak in de lentemaanden gedragen.

Stropdassen in turquoise

De Onconventionele

Hier zie je ons aanbod aan stropdassen in turquoise, mintgroen en petrol. De stropdas turquoise maakt een frisse indruk, onconventioneel en open - zowel als traditionele effen stropdas, met spikkels, strepen en als Paisleydesign.

Er zijn 134 producten.

Item 1-48 van 134 in totaal item(s)

Turquoise, mintgroen en petrol stropdassen behoren tot de meer onconventionele stropdassen, niet de klassieke stropdassen. De kleuren zijn pas de laatste jaren in de mode gekomen en vallen niet bij iedereen in de smaak. Maar een effen stropdas in rijke petrol, goed gecombineerd, ziet er uiterst smaakvol en tijdloos uit. Turkoois, aquamarijn en petrol zijn kleuren die de meeste mensen indelen tussen groen en blauw. Het kleureffect is dan ook vergelijkbaar; benzine heeft een kalmerend effect, met een vleugje vrolijkheid en energie door het hoge groengehalte. Misschien is het juist deze combinatie die de tint zo populair maakt bij creatieve mensen. Stropdassen in mintgroen, petrol of turkoois maken vooral de lente- en zomeroutfit helemaal af. In de winter grijpen de meeste mannen naar warme kleuren om het koude seizoen tegen te gaan.

Een combinatie van turkoois en petrol

Benzine kan er in combinatie met andere kleuren snel extravagant, schril of excentriek uitzien. Als u precies dit effect wilt bereiken, zijn er geen grenzen aan wat u kunt combineren. Als u voor een meer ingetogen outfit gaat, kunt u beter niet te fel turkoois kiezen en een pak in grijs, antraciet of zwart dragen. Met mintgroene stropdassen mag de kleur van het pak ook lichter zijn. U doet er goed aan een grijs of wit overhemd met petrol te dragen; voor lichtere tinten raden wij zuiver wit aan. Vooral mintgroen is de laatste jaren een populaire trouwkleur geworden. In principe is het combineren van petrolkleurige stropdassen niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Met een beetje handigheid, kunt u een moderne look creëren.