EKOMI-BEWERTUNGEN

Stropdas.org heeft een beoordeling van 4.5 uit 5 op eKomi gebaseerd op 15 beoordelingen.

Nieuwe artikelen

Nieuwe artikelen

De verzoorgde weekend-look

In het weekeind is een casual look aan de orde, met andere woorden: Smart Casual. Dat geldt tenminste als men zich onder mensen begeeft bijvoorbeeld bij het winkelen, bij een tentoonstelling of een wandeling door het park.

Groot feest

Op het informele barbecue feest op het terras doet het ook een poloshirt, maar als vrienden voor een groot feest uitnodigen zal men ook in het weekeind naar een pak grijpen, tenminste naar een colbert-broek-combinatie. Erbij een losgeknoopt sneeuwwit overhemd en klaar is de party look.

Wie modieus oriènteerd is kan het overhemd met een cardigan combineren, daartoe past een smalle stroopdas. Bij een pak zou een stroopdas op een feest doorgaans te formeel lijkten.

Belangrijk: Voor een feest in twijfel kort de dresscode ophelderen. "Helemaal los" betekend bij sommige mensen blazer en een open overhemd en bij anderen t-shirt en bermuda`s. Dus beter eens te veel vragen dan fout aangekleed te zijn.

Afspraak met vrienden

Op het weekeind kan men eindelijk weer eens met vrienden afspreken. Welk kleding erbij geschikt is hangt voluit af van de ontmoetingsplaats en van de vriendenkring. Hier kan de hele bandbreedte van de smart casual looks van start gebracht worden - poloshirts en chinos, een trui los om de schouders gelegd.

Buttondown overhemd en jeans, darover in plaats van een trui een rugbyshirt en een corduroy colbert. Een grijs broek van donkergrijs moreen, een overhemdjas van chocoladebruin ruw leer en een zwart koord overhemd uit fijn merino wol. Een blauw katoen colbert, wit overhemd, roestbruin katoen broeken en een halsdoek uit zijde.

S`avonds met vrienden uitgaan

Wie in het weekeind s`avonds verzorgd wil uitgaan heeft de kwelling van de keuze - bar, lounge, club, restaurant of cafè Een cool outfit hoort bij elk van deze locaties absoluut erbij. Wie het zich makkelijk wil maken kiest voor een smal gesneden zwart pak, een wit of zwart overhemd en een paar chic schoen. Met deze look komt men altijd stijlvol en soeverein maar nooit overdressed over.

Als alternatief kan men een modieus colbert met een t-shirt en designerjeans combineren, deze variantie is formeel genoeg voor een elegant hotelbar maar niet te verstijft voor het dansen in de club. Wie er voorkeur geeft aan een sportiever look kan een lichte leerjas met een wit overhemd en jeans combineren. Fans van de italo-look zouden het witte overhemd eerder met een blauw colbert, een strak aan het been aanliggend chino en klassieke loafer of edelsneakers combineren.