Stropdas kleuren

De kleur van een stropdas speelt een belangrijkere rol dan het patroon wanneer je op zoek bent naar de juiste stropdas die past bij het hemd en pak. Welke kleur past bij een donkergrijs pak met een wit hemd, welke bij een bruine met een creme gekleurd overhemd en welke stropdas kleur kies ik bij een donkerblauw pak met een licht blauw overhemd.

Het kleur type. Welke kleuren staan u goed en welke kleuren moet u meiden? Belangrijk is ook het jaargetijde. In de zomer veel lichte kleuren als geel, rood en groen. In de winter eerder de donkere kleuren blauw en wijnrood. Ook komt het er op aan bij welke gelegenheid u de strodpas draagt. Is het feestelijk? Heeft u een formele sfeer op uw werkplek? Zo eenvoudig is het dus niet om de juiste kleur van een stropdas te kiezen. We zullen hier een paar tips geven.

Een kleine les over kleuren van de stropdas

De rode strodpas
Rood heeft als kleur voor de stropdas gewonnen en ziet er bijzonder goed uit op een lichtblauw overhemd en een donker pak. Een rode strodpas is zeer geschikt om een kleur accent aan te brengen in de kleding.

Roze, oranje en paars
Lef met de stropdas in de kleur roze, oranje of paars. Vrisse kleuren voor het voorjaar en zeer goed samen met een lichtblauw overhemd.

Bordeaux, wijnrood, bruin
Bordeaux is een serieuze kleur voor een strodpas en kan daarmee gedragen worden bij veel gelegenheden en kan goed samen met andere kleuren. Bruin is eerder de kleur voor een nette weekend look.

Rood met blauw
Vaak ziet men de combinatie van bijvoorbeeld een blauw patroon op een rood font of rode strepen op een blauw fond.

Lichtblauwe stropdas
De lichtblauwe stropdas word vaak in het voorjaar en in de zomer gedragen. Vaak in combinatie met een lichtblauw of wit overhemd.

Donkerblauwe stropdas
Voor de formele kantoordag en ziet er goed uit op een wit of lichtblauw overhemd.

Geel en groene stropdas
Voor de nette weekend look of voor de niet zo heel formele werkomgeving.

Zwart, grijs en zilver
Voor de feestelijke aangelegenheden met een donker pak en wit overhemd.

Wit
Voor de advocaten en rechters.

Meer kleurige stropdassen
Er zijn leuke varianten met meer kleurige stropdassen met bijvoorbeeld groen/geel tinten met oranje voor het voorjaar of blauw/bordeaux met groen voor de herfst/winter.

Stropdassen voor 5 Euro Stropdassen voor 10 Euro Stropdassen voor 15 Euro Stropdassen voor 20 Euro Verzendkosten Winkelwagen Afrekenen Algemene voorwarden & Contact Stropdas.org